26 februari 2011

Berlusconi en Bleeker, een stemadvies voor woensdag

Een blog zonder fietsen, vandaag. Woensdag zijn er verkiezingen in Nederland...


Op het eerste gezicht zijn er niet veel overeenkomsten tussen Berlusconi (de grote voorganger hier in Italië) en Bleker, onze staatssecretaris op het merkwaardige ministerie van Economie, Landbouw & Innovatie. Op het tweede gezicht trouwens ook niet....

Silvio Berlusconi

Voor de zekerheid: Bleker links

Bleker en Bunga Bunga met aantrekkelijke jonge dames, je moet er niet aan denken. Van de grote kleine man in Italië weten we inmiddels niet beter. De Berlusconi Babes, ze zijn hier niet uit het nieuws weg te slaan. Ruby is de beroemdste van de meiden en heeft bij haar verhoor door het openbaar ministerie een boekje open gedaan over wat zich zoal afspeelde in de villa, c.q. slaapkamer van Berlusconi. En in La Repubblica van gisteren wordt een opsomming gegeven van de 'gunsten' die hij jegens een reeks welgevormde, tevens jeugdige schepselen heeft verleend (I bonifici alle regazze del Bunga Bunga). Het gaat om een bedrag van maar liefst € 483.000,- (!!) bij 29 gelegenheden. De ex-weervrouw van tv-kanaal 4 heeft de man kennelijk de lekkerste diensten bewezen: zij mocht 115 mille bijschrijven op haar rekening. Hijzelf ontkent sexuele activiteiten te hebben verricht met de jongedames. Gezien zijn leeftijd zal het ook wel eerder andersom zijn geweest.


Uit het voorgaande klinkt al iets door van Berlusconi's liefde voor de natuur. En verdomd, dat klopt! In de jaarlijks door SOVON Vogelonderzoek Nederland uitgebrachte Vogelbalans lezen we dat Italië het beste scoort als het gaat om de instandhouding van de belangrijkste leefgebieden voor bedreigde soorten. Italië is koploper: 66% van die gebieden geniet een goede bescherming. Nederland bungelt onderaan in dit klassement met slechts 8% van de belangrijkste natuurgebieden waarvan de instandhouding verzekerd is. Daarmee laten we Ierland, België en Spanje ternauwernood achter ons. Bij elkaar vormen deze zogenaamde 'Natura-2000gebieden' (http://www.natura2000.nl/) een netwerk, bedoeld om de in Europa voorkomende plant-en diersoorten nu en in de toekomst te kunnen laten voortbestaan.


Hoewel Nederland dus serieus achterloopt bij het nakomen van Europese afspraken behaagt het staatssecretaris Bleker niettemin om een aantal Natura-2000gebieden in Nederland te schrappen; de boeren hebben er te veel last van. Kijk, dat is nog eens innovatie! Bleker behaagde het eerder al een ferme streep te trekken door de plannen voor ecologische verbindingszones in Nederland, een dolkstoot in het hart van het Nederlandse natuurbeleid tot nu toe. Ook het teniet doen van de immense investeringen in geld en ingezette menskracht gedurende gedurende de laatste 25 jaar.
Al met al concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving: "De voorgenomen bezuinigingen van het Rijk op het natuur- en landschapsbeleid zullen leiden tot een verdere verslechtering van de natuurkwaliteit en de leefomstandigheden voor planten- en diersoorten." Daarmee worden ook volgens het Planbureau in Europees aangegane verplichtingen aan de laars gelapt.Dit alles is zelfs VVD-er en ex-minister van Milieu Winsemius te gek. Vanochtend herhaalde hij zijn negatieve stemadvies van vrijdag j.l. in de NRC in het radioprogramma 'Vroege Vogels': Stem niet op de VVD, CDA of PVV, want dit is ver de grens over. Hier wil ik me graag bij aansluiten, en zeg: ga woensdag toch maar naar de stembus, en stem op een partij die kan meehelpen deze en andere plannen eens stevig te heroverwegen. Want het kan toch niet zo zijn dat Berlusconi ons ook op dit terrein klop geeft?


Het volgende blog gaat weer over fietsen: De klim naar Gombitelli.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wegens tikfout dus. Nu correct: Helaas mag Bleker na stemmen en 't 2e kamerdebat 'gewoon' zijn gang blijven gaan, wie weet kunnen de provincies nog wat tegengas geven bij het eerstvolgende bestuursakkoord. Maar goed, over naar belangrijker zaken. Een compliment voor je retro-outfit, bijvoorbeeld. Strakke helm ook! Ik weet wel een leuke rit voor je om 'm ook te dragen, waarvoor je nu alvast het parcours kunt gaan verkennen. Ik ben er zelf bij in het 1e weekend van oktober, voor de 205km: http://vimeo.com/20622427

    BeantwoordenVerwijderen